Džek - pot

by Magdalena Veljković

2019-01-18Decembar 30. Trideseta tema ciklusa Abeceda ljubavi
Slovo Dž

Džek - pot 

Mhm svakome od nas se bar jednom desilo sigurna sam, da smo poverovali da je bolje nego ikad. Da smo okruženi ljubavlju ili da nam ide super na faxu/poslu ili da smo zdravi, da super izgledamo.

Svako od nas iskusi te momente kada pomislimo, da li može bolje od ovog. Desi se da sretnemo osobu koja deluje kao ostvarenje našeg sna, dobijemo unapredjenje, udjemo u naše omiljene farmerice ili prosto uživamo u tome što je sve nekako selo na svoje mesto.

Kao da smo dobili na lutriji iako nismo. Ali se tako osećamo. I obično taj osećaj dolazi od spoljnih izvora, što znači da smatramo da nas je nešto sa strane usrećilo. I uglavnom tada često padamo ili gubimo predmet našeg obožavanja. Ili otkrivamo drugu stranu novčića, senke i nedostatke te dobitne kombinacije.

Onog trena kada budemo istinski prihvatili sebe, što smatram da dolazi kroz godine posvećenosti i brižnosti prema sebi, onda nam i sam Bred Pit nije Vau efekat. Kažem Bred Pit jer je on nekada bio pojam lepote ili čega god. Sada se to verujem promenilo. I to je jedan mali primer, kako sve prolazi. Želje, slava, veličanje, lutrije, ostvarenja sve nekako bledi i postaje Passe, prevazidjeno i već vidjeno.

Jedino ljubav prema sebi, razumevanje i prihvatanje svoje sene i različitosti nikad neće izaći iz mode. I dalje će najlepše žene/muškarci biti one koje su istinski srećni, u sebi zbog sebe, i to bez filtera, onaj Raw efekat, uživo - bš kakvi jesu.

I dalje će najveći džek – pot u mojim očima biti oni koji su iz poteškoća naučili lekcije. Koji su iz bolnih rana stekli mudrost. Koji su iz svojih strahova postali snažni i jaki. Oni koji su iskreni, autentični, besramno i beskompromisno staloženi u svom bivanju.

Ne znam za vas ali džek – pot nije nešto nedostižno kako smatramo, jako je pristupačno ali samo oni koji zaista žele da ga vide uvideće ga, u sebi.

Mada naravno možda moje vidjenje džek – pota je nekome izlišno ili utopijski ali i ne tražim da se slažete, štaviše drago mi je da imate svoje vidjenje. Neka svako živi svoj život na svoj način. To je već divno dostignuće, ne meriti sreću, uspeh, ljubav po tudjim standardima već otkriti i živeti svoje.

Živeli u to ime !


Ostavite komentar: